Vores radiser er de første planter, der er modnet og er blevet klare til høst.
De er blevet sået direkte ude i højbedet på en varm solskinsdag sammen med alle vores andre små planter. Radiser kan gå fra frø til høstklar på 3-4 uger, hvis man er heldig, så vi har med fornøjelse høstet vores første, spiselige håndfuld fra vores højbed. Vi er blevet inspireret til at dele vores høst op i to, -den ene halvdel har vi høstet i fredags (se billede) og den anden halvdel lader vi stå. Det gør vi, fordi vi har ladet os fortælle at planterne vil vokse, gå i blomst, hvilket også er spiselig. Derudover vil det også give os mulighed for at høste frø til næste sæson, da frøstanden (skulper) også dannes.
Vi synes at det er en rigtig sjov ide i forhold til de
pædagogiske muligheder. Umiddelbart har vi en fornemmelse af, at denne
aktivitet passer bedst til små og større børn, frem for SSP-brugergruppen. Ikke
at sige at der ikke er muligheder i det (for det er der absolut) men i forhold
til begreberne naturfaglig dannelse og de lærings aspekter, som vi har arbejdet
med på dette modul, virker det mest nærliggende at rette opmærksomheden imod
børn.
Hvis vi havde glæden af at arbejde på dette forløb med en
flok børn, kunne en sjov mulighed være overskriften SPISELIG FORVANDLING. Vi ville
have startet med at lave en tidslinje med børnene. En stor tidslinje, hvor man
kan se plantens livs cyklus fra frø til de forskellige høste. Vi har lavet et eksempel:
Hejsa - kiggede lige forbi. Fint med opdatering :-) Ift. brugergrupper har 'Haver til maver' tilbud til udsatte familier; U-turn (arbejder med misbrugere) i København har oprettet køkkenhaver i Frederiksberg Have målrettet unge i alderen 15-25år - jeg kender flere bosteder hvor køkkenhaven er en vigtig del... vi kan snakke mere efter ferien
SvarSletVh Ida
Det lyder rigtig spændende. Det må vi lige snakke om.
Slet