onsdag den 12. august 2020

Kastration

I denne uge skal de to han-kaniner kastreres. Allerede nu kan vi mærke at deres kønsmodenhed begynder at få indflydelse på deres adfærd. En han-kanin kan kastreres så snart at deres testikler er faldet ned i pungen, hvilket den gør ved 3-4 måneders alderen. Med deres formål i mente er vi enige om at det er en god ide at få det overstået inden de skal møde vores målgruppe ved den forestående aktivitet. 

3 uger senere:

Da kaninerne bliver afleveret ved dyrlægen for at blive kastreret, finder hun ud af at den sorte kanin faktisk er en hun. Da der er mange problematikker forbundet med neutralisering af hun-kaniner, er hun stadig fertil og godt på vej til at være en bestemt, kønsmoden kanin. Vi skal nu tage stilling til om vi skal nøjes med at tage den kastrerede han med eller om denne vil blive for utryg, hvis han mangler sin makker. Hun-kaninen er så småt begyndt at nappe lidt og markere sit territorium. Vi tænker dog at vores tilpassede tanker vedrørende besøget fra Fjordskolen, gør at det ikke bliver noget problem.

Der er nu gået yderligere 2 uger og han-kaninen ser ud til at være kommet sig fint over sit indgreb. De er nu ca. 3 gange større end ved ankomst i juni.

Ingen tilgængelig beskrivelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Videre forberedelse til Naturfestivalen

  Det blev tidligere besluttet at eleverne fra Fjordskolen vil have gavn af at blive forberedt på hvad der skal ske, inden vi går ind i indh...